17.12.2019. Skupština opštine Batočina održala je danas dvadeset deveto zasedanje na kome su odbornici većinom glasova usvojili Odluku o budžetu opštine Batočina za 2020. godinu. Prihodi i primanja sa planiranim prenetim sredstvima i rashodi i izdaci planirai su u iznosu od 544.930.378 dinara. Usvojen budžet omogućiće završetak započetih i realizaciju novih investicija i kapitalnih projekata. Predsednik opštine Batočina Zdravko Mladenović je obrazlažući predlog budžeta istakao da su ispoštovane sve zakonske procedure i obaveze i da su ispoštovani finansijski planovi svih budžetskih korisnika.

„Ono čime sam ja posebno zadovoljan je to što su investiciona ulaganja sve veća, ona se sada mere u stotinama miliona dinara, a sve to bez ijednog dinara zaduživanja“, naveo je Mladenović. Kao novinu u budžetu za narednu godinu, on je najavio uvećanje jednokratne novčane pomoću koju opština daje svakom novorođenom detetu, sa 15 na 20 hiljada dinara.
Pre budžeta za narednu godinu, odbornici su usvojili četvrti rebalans ovogodišnjeg. Za predlog rebalansa, predsednik opštine je izrazio lično zadovoljstvo, naveo da smo na kraju još jedne investicione godine  i da je izvršenje budžeta za 2019.godinu između 80 i 85 procenata.
Većinom glasova usvojen je set odluka koje se odnose na poslovanje JP „Lepenica Batočina“ iz Batočine dok će nakon usvajanja Odluke o utvrđivanju naziva mosta preko reke Lepenice u naseljenom mestu Batočina, navedeni most ubuduće nositi naziv Most oslobođenja.